Avaries 24h 900 777 666 Tel�fono Aver�as
Buscar
16 de juny, 2024
Espai Divulgatiu  >  Publicacions  >  La Boca de la Mina

La Boca de la Mina

Reus sempre ha hagut de superar importants dificultats per aconseguir l’aigua per beure, per a desenvolupar les activitats productives o per a regar els seus camps.

La Boca de la Mina renovada
La Boca de la Mina és el punt on sorgeix la mina de Monterols, mina de gran importància per a abastir d’aigua a la ciutat de Reus ja des del segle XVII. El proveïment d’aigua a la ciutat no va ser una feina fàcil ja que caldria superar problemes tècnics, de manteniment, però també problemes d’ús, de repartiment just entre les diferents parts interessades ja fos entre els diversos regants o bé entre les poblacions que depenien de la mateixa deu.

A l’actualitat, la mina continua activa complint amb la seva missió primordial, i encara avui és una font d’aigua força rellevant ja que l’aigua d’aquesta mina suposa entre el 10 i el 25% de l’aigua injectada a la xarxa de la ciutat.
La Boca de la Mina: sobre els molins i el costum d'anar-hi a menjar anissos
Per altra banda, la Boca de la Mina és un referent ciutadà, un indret lligat a l’imaginari col•lectiu dels reusencs on, en un moment o altre, s’hi ha anat a passar l’estona, a passejar, a beure aigua i a gaudir del temps d’oci.

En el marc de l’aposta que està fent Aigües de Reus per recuperar el patrimoni històric de la ciutat lligat amb la seva lluita per l’aigua, Aigües de Reus ha restaurat la Boca de la mina i ha editat l’opuscle: La Boca de la Mina, Breu resum històric amb apunts curiosos sobre els molins i el costum d’anar-hi a passejar i menjar-hi anissos.

Per a més informació sobre el llibre: aqd@aiguesdereus.cat o bé trucant al telèfon 977 127 005