Avaries 24h 900 777 666 Tel�fono Aver�as
Buscar
20 d'abril, 2021
L'aigua a Reus  >  Història de l'aigua  >  Reus i l'aigua

Reus i l'aigua

La falta d’aigua ha estat una constant a Reus al llarg del temps. Situada en una comarca amb escassetat de recursos hídrics, la ciutat, històricament, sempre ha mostrat un enorme interès en l'obtenció i la gestió de l'aigua.

La construcció del pantà de Riudecanyes (que va fer possible l’abastiment a diversos pobles del Camp) i el fet que Reus fos la primera ciutat de l’Estat a impulsar una estació depuradora d’aigües residuals (als anys trenta del segle XX) evidencien fins a quin punt la ciutat ha estat inquieta i capdavantera pel que fa a la gestió de l’aigua, ben conscients de la seva escassedat i valor.

Més recentment, ja en democràcia, el Minitransvasament de l’Ebre els anys vuitanta i la constitució d’un model de gestió propi a través de l’empresa municipal Aigües de Reus, són altres fites que expliquen per què la ciutat compta avui dia amb un servei eficient, que és patrimoni de tots els ciutadans de Reus.

Constituïda el 1989, Aigües de Reus va néixer amb l'objectiu de gestionar el cicle integral de l'aigua al terme municipal de Reus (captació, tractament, distribució i depuració). Des de llavors ha dirigit la seva estratègia empresarial a la millora del servei i de la qualitat d'aquest cicle, de manera sempre orientada a la millora del servei i a la satisfacció dels clients.

 

Back To Top