Avaries 24h 900 777 666 Tel�fono Aver�as
Buscar
01 de desembre, 2020
Notícies

Categories

Notícies

15 octubre 2015

Prop de 800 alumnes visitaran aquest curs les diferents instal•lacions d’Aigües de Reus

Prop de 800 d’alumnes participaran aquest curs 2015-2016 en alguna de les activitats i sortides proposades per Aigües de Reus per reflexionar sobre els usos de l’aigua, els seus valors i la seva gestió. Les visites a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) són les activitats més sol•licitades pels centres d’ensenyament, d’acord amb la proposta plantejada per Aigües de Reus en col•laboració amb l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament.

En principi, no es preveu que la xifra d’alumnes variï excessivament en aquest curs, tenint en compte que la xifra s’ha mantingut força estable al llarg dels anys. Si el curs 2013-2014 van ser 796 els alumnes que van visitar les instal•lacions d’Aigües de Reus, el curs 2014-2015 van ser 779. Sempre són una vintena els centtres educatius i entitats formatives de Reus i el territori que s’interessen per aquestes activitats, que estan plenament consolidades a la ciutat.

Totes les activitats proposades des d’Aigües de Reus tenen una vesssant més general i una altra de més local. Així, es divulga el valor de l’aigua i es consciencia els alumnes de la importància d’utilitzar aquest recurs escàs, però alhora se’ls explica com es gestiona a la ciutat i quines són les seves infrastructures més importants. Alhora, la proposta educativa que es fa als centres d’ensenyament convida els alumnes a reflexionar sobre qüestions com ara: “Quina importància té l’aigua en el desenvolupament d’una societat?” o “Com ens ho hem fet a Reus per poder disposar d’aigua al llarg de la nostra història?”.

La visita habitualment més sol•licitada és la de la potabilitzadora d’aigües (l’ETAP). Amb una durada aproximada d’una hora i adreçada a estudiants de Cicle superior de Primària, ESO i BAT, l’activitat vol donar a conèixer el funcionament dels sistemes de potabilització de l’aigua que arriba a la ciutat, així com la seva procedència, captació, emmagatzematge i consum per part dels reusencs i reusenques. Igualment, compta amb molta demanda la visita que es proposa a la depuradora (EDAR). Aquesta visita està pensada per a alumnes de Cicle superior de Primària, ESO i BAT i vol ajudar a descobrir la instal•lació encarregada dels diversos processos de depuració de l’aigua, abans de ser retornada al medi en unes condicions adequades. La durada de l’activitat, en aquest cas, és d’una hora i trenta minuts, aproximadament.

L’oferta d’activitats d’Aigües de Reus també inclou la visita a l’Espai Aigua, una exposició audiovisual guiada que ens introdueix en la importància de l'aigua al nostre planeta i a les nostres vides, adreçada als alumnes de Cicle superior de Primària i ESO. La visita a l'exposició es pot complementar amb un exercici pràctic d'interpretació de la factura de l'aigua que permet conèixer el consum per persona a la llar. El disseny de les activitats permet la possibilitat de fer la visita a dues instal•lacions d’Aigües de Reus en un mateix matí.

Les visites a les instal.lacions formen part del recull de recursos educatius ofertats per l’Ajuntament de Reus. Per a més informació, consultar les fitxes aquí.

Relacionats

Back To Top