Avaries 24h 900 777 666 Tel�fono Aver�as
Buscar
de maig 27, 2019
Notícies
Categories
Notícies
23 març 2018

EDUCACIÓ AMBIENTAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L’AIGUA

Amb motiu del Dia Internacional de l’Aigua (que se celebra avui, 22 de març), Aigües de Reus ha programat diversos tallers al llarg d’aquesta setmana, adreçats a alumnes de primària i de secundària. Aquesta activitat –que es desenvolupa a l’Espai Aigua– te com a objectiu mostrar l’evolució històrica de l’aigua a Reus i conèixer millor el seu emplaçament geogràfic. Uns tallers que cal emmarcar en les políttiques d’educació ambiental i de promoció de la cultura que impulsa Aigües de Reus al llarg de l’any, especialment entre els més joves

Aquesta setmana ja s’han dut a terme diversos tallers a l’Espai Aigua, i l’últim dels previstos tindrà lloc demà divendres. L’activitat du per títol: “El joc de l’aigua”, té una durada de seixanta minuts, s’adreça especialment als alumnes d’entre 10 i 14 anys i està dissenyada per aconseguir una dinàmica participativa mitjançant tècniques de gamificació.

Tot i que l’epicentre de l’activitat sigui l’evolució històrica de l’aigua a Reus, també s’hi tracten altres qüestions com ara: la dificultat d’abastir- se d’aigua en un espai geogràfic singular i amb pocs recursos o quins han estat els usos socials de l’aigua al llarg del temps. Les èpoques històriques que es treballen abasten des de la fundació de Reus en el segle XIII fins a l’actualitat, fent un especial èmfasi en l’Edat Mitjana i els segles XVIII i XIX. Cada època es treballa mitjançant quatre proves, que serveixen per abordar un repte o necessitat de cada moment històric. 

D’altra banda, Aigües de Reus també té previst patrocinar i participar en la fira Tastet de Ciència, que se celebrarà a la ciutat el dissabte 14 d’abril. Més enllà d’esponsoritzar la iniciativa, Aigües hi participar amb un taller que, en aquesta ocasió, comptarà amb material del tot renovat respecte a anteriors edicions.

En paraules del regidor delegat de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, “l’educació ambiental i la conscienciació ciutadana pel que fa al consum d’aigua, és una prioritat municipal que mai perdem de vista, i entenem que cal impulsar activitats que conscienciïn de la importància d’un recurs tan important com aquest i alhora en promoguin el seu coneixement”.

En aquest sentit, anualment, centenars d’alumnes participen en alguna de les activitats i sortides proposades per reflexionar sobre els usos de l’aigua, els seus valors i la seva gestió que es proposen des de l’empresa municipal d’aigües. Les visites a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable i l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals són les activitats més sol·licitades pels centres d’ensenyament.

Totes les activitats d’educació ambiental proposades des d’Aigües de Reus tenen una vesssant més general i una altra de més local. Així, es divulga el valor de l’aigua i es consciencia els alumnes de la importància d’utilitzar aquest recurs escàs, però alhora se’ls explica com es gestiona l’aigua a la ciutat i quines són les seves infrastructures més importants.

Alhora, la proposta que es fa als centres d’ensenyament convida els alumnes a reflexionar sobre qüestions com ara: “Quina importància té l’aigua en el desenvolupament d’una societat?”, “Per què és important mediambientalment el consum responsable d’aigua?” o “Com ens ho hem fet a Reus per poder disposar d’aigua al llarg de la nostra història?”.

La visita més sol·licitada sempre acostuma a ser la de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), pensada per a alumnes de Cicle superior de Primària, ESO i BAT i que planteja descobrir la instal·lació encarregada dels diversos processos de depuració de l’aigua, abans de ser retornada al medi en unes condicions adequades.

Relacionats

No hi ha notícies