Avaries 24h 900 777 666 Tel�fono Aver�as
Buscar
22 de gener, 2020
Notícies
Categories
Notícies
13 juliol 2018

EL SERVEI D’AIGUA DE REUS ENTRA EN UNA NOVA DIMENSIÓ AMB LA TELELECTURA

Reus ja té operatius i en ple funcionament els primers comptadors d’aigua electrònics en diversos barris de la ciutat. Es tracta d’una veritable revolució en el servei, ja que permet als ciutadans conèixer en temps real el seu consum d’aigua, així com configurar alertes que avisin (via sms o correu electrònic) en cas que se superi un consum determinat o es detecti, fins i tot, una possible fuita.

En aquests moments, Aigües de Reus ja ha instal·lat més de 14.000 comptadors electrònics en domicilis de diversos barris de la ciutat. Aquests nous comptadors substitueixen els actuals i, un cop superat el període de proves, ja permeten la telelectura, un sistema innovador de lectura a distància, que facilita al abonat el seu consum d’aigua en qualsevol moment i que, per tant, està en consonància amb la filosofia de les “smart cities”.

Un cop el sistema ja està plenament operatiu, el control del consum per part dels abonats entra en una nova dimensió, ja que tot usuari disposa d’accés a una plataforma online (l’Oficina virtual d’Aigües de Reus) on, els que ja disposen de comptador de telelectura, poden accedir al seu perfil i saber quin és el seu consum, fins i tot hora a hora. La telemesura també permet activar un conjunt d’alertes per saber, per exemple, si se supera un cabal màxim configurable o si hi ha un consum continu resultat d’una fuita. L’abonat també disposa de noves eines per optimitzar el seu consum d’aigua i poder gestionar-lo i adoptar-ne mesures correctives, si cal.

El fet de poder gestionar les dades de tots els consumidors de manera automàtica i centralitzada també comporta l’eliminació de les lectures dels comptadors, amb la qual cosa es minimitzen possibles errors de lectura o de transcripció dels números.

En paraules del regidor delegat de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, “el que ara fem no ens ho hem de mirar com una simple renovació tecnològica, sinó com una revolució en el servei de l’aigua, que potencia la informació, empodera el ciutadà i afavoreix el consum responsable i l’estalvi d’aigua”.

La implantació d’aquest ambiciós projecte s’ha fet en diverses fases, al llarg dels darrers anys, i encara se n’ha de prolongar uns quants més fins a substituir completament el parc de prop de 50.000 comptadors que actualment hi ha a la ciutat. D’acord amb la planificació prevista, fins al dia d’avui la implantació s’ha dut a terme en zones perifèriques, com són els polígons industrials i les zones residencials amb estructura de cases aparellades o unifamiliars. A partir d’ara, la substitució dels comptadors se seguirà fent, progressivament al centre de la ciutat fins assolir la totalitat del parc.

Concretament, les àrees de la ciutat on ja s’ha dut a terme la renovació del parc de comptadors són les següents: el Pinar i la zona de la carretera Castellvell en la part nord de la ciutat, Aigüesverds, Blancafort i la zona sud de Misericòrdia, Cim el Camp, polígons de l’autovia Bellisens, el Barri Gaudi i l’Agro Reus.

El projecte s’emmarca en la línia d’inversions tecnològiques que Aigües de Reus du a terme per disposar d’unes infraestructures modernes i oferir al seus abonats un millor servei en el seu dia a dia. En paral·lel als treballs de renovació física del parc de comptadors, s’han instal·lat uns concentradors en llocs estratègics per fer possible la recollida de tots els senyals que emeten i fer-los arribar als servidors de les oficines centrals.

Relacionats

No hi ha notícies