Avaries 24h 900 777 666 Tel�fono Aver�as
Buscar
13 de novembre, 2019
Notícies
Categories
Notícies
AIGÜES DE REUS REP UN PREMI PER LA IMPLICACIÓ EN LA REUTILITZACIÓ DE L'AIGUA
26 març 2019

AIGÜES DE REUS REP UN PREMI PER LA IMPLICACIÓ EN LA REUTILITZACIÓ DE L'AIGUA

El regidor delegat de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, va recollir el passat dijous a Barcelona, un dels Premis de l’Aigua –que anualment lliura l'Associació Catalana d'Amics de l’Aigua–, amb el qual ha estat reconeguda Aigües de Reus. D’aquesta manera, els Premis de l’Aigua han volgut reconèixer la implicació d’Aigües de Reus en “la reutilització de les aigües”. L’acte va estar presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet.

 

L'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua lliura anualment, amb motiu de les celebracions del Dia Mundial de l'Aigua, els Premis de l'Aigua, amb els quals pretén estimular, de forma no dinerària, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin alguna cosa a veure amb la “nostra voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l'aigua i el seu entorn natural”.

 

Daniel Rubio, en el moment de recollir el reconeixement, va voler destacar, en primer lloc, que Reus fos la primera ciutat de l’Estat espanyol a comptar amb una depuradora d’aigües residuals (als anys trenta del segle XX). Però també va voler posar l’accent en el present, ja que “la filosofia d’explotació de la depuradora segueix sent, la mateixa, en essència, tot i que adaptada al segle XXI”. Part de l’aigua regenerada a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) s’utilitza avui dia per al reg de camps de conreu i d’altres usos, de manera que Reus regenera un 9% de l‘efluent de l’EDAR, una xifra que està per sobre de la mitjana catalana, que és d’un 5%.

 

El jurat del premi que enguany ha arribat a la seva 20a edició, ha estat format per Antonio Cerrillo (periodista de La Vanguardia), Albert Camps (regidor de Medi Ambient, Activitats i Espais Verds de l'Ajuntament de Granollers), el professor Emilio Custodio (catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya), Elisabeth Santacruz (directora de Desenvolupament Sostenible del Grup Cassa) i Irene Corbella (cap del servei de Salut Ambiental de la Generalitat de Catalunya).

 

Els premiats, a part d’Aigües de Reus, han estat Josep Alabern, d’Aigües de Manresa, per la seva trajectòria professional; el Consorci Besós Tordera pel seu 30è aniversari; Aigües de Barcelona per l'exposició The zone of hope; Ramon Carné, expresident de la comunitat de regants del Canal d’Urgell; i la Universitat de Girona pel nou màster de Ciència i Tecnología dels Recursos Hídrics.

Relacionats

No hi ha notícies