Avaries 24h 900 777 666 Tel�fono Aver�as
Buscar
25 de gener, 2020
Notícies
Categories
Notícies
13 juny 2019

L'ACA CONFIRMA QUE FINANÇA LA SEGONA FASE DE LA CONSTRUCCIÓ D'UN NOU COL.LECTOR A L'AVINGUDA DE SALOU

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha comunicat formalment a l’Ajuntament de Reus que finançarà íntegrament la continuació de les obres de construcció d’un nou col·lector a l’Avinguda President Macià, un important projecte que es va executar, en la seva primera fase, el 2018 a l’Avinguda de Salou i que té com a objectiu la millora del sanejament en alta a la ciutat. L’execució dels nous treballs anirà a càrrec d’Aigües, representen una important millora en un dels principals col·lectors de la ciutat i tindran un cost de 857.353,12 euros.

 

Les obres d’aquesta segona fase, que encara no tenen data d’inici, consistiran en la col·locació de 600 metres de nova canonada de PRFV (polièster reforçat amb fibra de vidre) de 1.200 i 1.500 mm de diàmetre entre la plaça del Canal i la rotonda de Bellisens, amb la qual cosa es preveu millorar el drenatge de la ciutat.

 

La renovació del  col·lector de l’avinguda de Salou s’ha fet del tot imprescindible, tenint en compte que s’ha anat degradant amb el pas dels anys i, a dia d’avui, té les parets i el seu fons molt erosionats.

 

El sistema de sanejament en alta d’una ciutat el configuren el conjunt d’instal·lacions destinades a conduir i tractar les aigües residuals, concentrades prèviament per la xarxa de clavegueram en un o més punts. Formen part d’un sistema de sanejament en alta l’estació de depuració d’aigües residuals, les estacions de bombament i els col·lectors diversos. Es tracta d’un sistema que requereix d’un important manteniment, que, en bona mesura, recau en l’ACA, com a administració hidràulica responsable de les polítiques de sanejament.

 

En el cas de l’obra anunciada ara, el finançament s’emmarca en el Pla de reposicions i millores que anualment l’ACA destina al sanejament en alta de Reus. Tot plegat significa que en aquest important projecte, i en tan sols dos exercicis, l’ACA haurà invertit a la ciutat 1.868.000 euros. Es tracta de la inversió més elevada que l’Agència ha dut a terme a la ciutat en molts anys, tenint en compte que la mitjana anual que li havia correspost a Reus fins al 2017 se situava al voltant dels 78.000 €.

 

L’alcalde en funcions, Carles Pellicer, s’ha felicitat per aquesta notícia, en considerar que “l’ACA confirma que ha decidit fer un pas endavant a Reus a l’hora de finançar obres que són molt necessàries, i això no és cap casualitat, sinó que és fruit de la cooperació institucional i d’un important treball conjunt per part de l’Ajuntament i de l’Agència Catalana de l’Aigua”. El regidor delegat de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, Daniel Rubio, ara en funcions, també s’ha felicitat de l’anunci per part de l’ACA, tenint en compte que “les infraestructures de sanejament d’una ciutat són fonamentals, encara que siguin invisibles, i cal una inversió continuada per garantir que tot anirà bé i que no hi haurà errades ni problemes en la prestació d’aquest servei bàsic a la ciutadania”.

Relacionats

No hi ha notícies