Averías 24h 900 777 666 Tel�fono Aver�as
Buscar
31 mayo, 2020
Noticias
Categorías
Noticias
17 julio 2019

NOVETATS EN LA TELEMESURA DE L'AIGUA PERMETEN NOMBROSOS AVANTATGES ALS EMPRESARIS EN EL CONTROL DE LA DESPESA

Els empresaris reusencs han vist millorats recentment els serveis que els presta el seu comptador d’aigua, amb l’objectiu que els pugui ser una eina de major utilitat amb vistes a controlar la despesa i fomentar-ne l’estalvi. Tot i que hi ha “grans consumidors” (com és el cas de la gran majoria d’empreses de la ciutat) que ja compten amb serveis via web per al seguiment del seu consum d’aigua des de fa anys, és ara que el comptador els permet nous avantatges: conèixer en temps real el seu consum, així com configurar alarmes que avisin (via sms o correu electrònic) en cas que se superi un consum determinat o es detecti, fins i tot, una possible fuita.

 

Va ser el 2008 que Aigües de Reus, per primer cop, va començar a implantar comptadors intel·ligents entre els “grans usuaris” de la ciutat (majoritàriament empreses, però també institucions, escoles, etc.), és a dir, aquells clients que consumeixen més de 150 metres cúbics. Una eina de gestió que permetia obtenir informació detallada del consum i que emmagatzemava dades i històrics de diversos anys, amb la idea d’analitzar rigorosament el perfil de consum.

 

Ara, però, el servei ha fet un nou salt endavant i els comptadors electrònics que s’instal·len a la ciutat ofereixen nombrosos avantatges d’interès per a la gestió empresarial. El control del consum, per exemple, ha entrat en una nova dimensió, ja que els empresaris, a través de l’Oficina virtual d’Aigües de Reus, poden accedir al seu perfil de consum i saber quin és el seu consum de cada mes, de cada setmana, de cada dia i, fins i tot, de cada hora.

 

La telemesura també permet activar un conjunt d’alarmes per saber, per exemple, si a l’empresa se supera un cabal màxim configurable, si hi ha un consum continu que pugui ser el resultat d’una fuita o si es registra un consum del tot inesperat (després d’haver predefinit els dies i hores en els quals es preveu que no hi hagi cap consum). En conseqüència, l’empresari disposa de noves eines per optimitzar el seu consum d’aigua i poder gestionar-lo i adoptar-ne mesures correctives d’estalvi, si és necessari. El sistema alerta l’usuari quan sorgeixen incidències i l’avisa via SMS o correu electrònic.

 

La implantació d’aquest ambiciós projecte de la telelectura a Reus s’ha fet en diverses fases, al llarg dels darrers anys, i encara se n’ha de prolongar uns quants més fins a substituir completament el parc de prop de 50.000 comptadors que actualment hi ha a la ciutat. D’acord amb la planificació prevista, fins al dia d’avui la implantació s’ha dut a terme en zones perifèriques, com són els polígons industrials i les zones residencials amb estructura de cases aparellades o unifamiliars. A partir d’ara, la substitució dels comptadors se seguirà fent, progressivament, de fora cap al centre de la ciutat fins assolir la totalitat del parc.

 

El projecte s’emmarca en la línia d’inversions tecnològiques que Aigües de Reus du a terme per disposar d’unes infraestructures modernes i oferir al seus abonats un millor servei en el seu dia a dia. En paral·lel als treballs de renovació física del parc de comptadors, s’han instal·lat uns concentradors en llocs estratègics per fer possible la recollida de tots els senyals que emeten i fer-los arribar als servidors de les oficines centrals.

Relacionado